זמני כניסת שבת קובעים את השעה בה יורדת החשיכה ביום שישי. זמנים אלו מציינים את תחילת השבת ויש להם משמעות חברתית, סמלית ודתית. על פי ההלכה היהודית, המעבר בין יום ליום מתבצע סביב מועד שקיעת השמש. זאת בניגוד לדתות אחרות הקובעות את המעבר במחצית הלילה או בשעות אחרות.
זמני כניסת שבת בתל אביב שונים מזמני כניסת שבת בערים אחרות וזאת בשל מיקום השמש. מבחינה מעשית נמשכת השבת 25 שעות. היא מתחילה בשקיעת השמש ביום שישי ומסתיימת רק לאחר צאת הכוכבים למחרת. מעבר לכך, חז"ל מציעים "תוספת שבת". זו מצווה המתקיימת בפרק זמן הקודם לתחילת השבת בשקיעת החמה של יום שישי ואף לאחר צאת הכוכבים של יום שבת.
כיצד בודקים זמני כניסת שבת בתל אביב?
תושבי תל אביב והסביבה יכולים לבדוק את זמני כניסת השבת במספר אמצעים:
- אתרי אינטרנט – יש אתרי אינטרנט רבים המציעים שירות של מידע על זמני כניסת שבת בתל אביב ובערים אחרות בארץ. רוב האתרים הללו מפסיקים את פעולתם בשבת עצמה, אולם הם פעילים ממש עד מועד הדלקת הנרות.
- עיתונים – אמצעי המדיה המסורתיים מפרסמים את זמני כניסת השבת בכל רחבי הארץ על גבי העמוד הראשון של עיתוני סוף השבוע.
- ברכונים – כמעט בכל בית כנסת ניתן למצוא ברכונים ומגנטים המציינים את זמני כניסת השבת לפי חלוקה לערים, חודשים ופרשיות השבוע.
לסיכום, בהלכה היהודית תלויים זמני כניסת שבת בתל אביב ובכל עיר אחרת בארץ באורך היום. אלו לא זמנים קבועים ומדי שנה הם נוטים להשתנות. בקיץ לדוגמא הימים ארוכים יותר, לכן השבת נכנסת מאוחר וגם מסתיימת מאוחר. לעומת זאת, בחורף הימים קצרים והשבת נכנסת לתוקף מוקדם יותר.