יש הסבורים שכאב זה עניין פנימי, נפשי, יש מי שסבור שניתן לפתור כאב גם מבלי לעבור טיפול כירורגי או רפואי בכלל. לעומתם יש רבים הסבורים שבשביל להתגבר על כאבים, יש לפנות אל מרפאת כאב, שם יודעים כיצד לטפל באלמנטים שונים של כאבים בצורות שונות ומגוונות, ובכך מקלים על הסבל של מי שמרגיש כאבים כרוניים באזורים מסוימים בגוף.
לפני שנציג כאן את השיטות המקובלות לטיפול במסגרת מרפאת כאב, נסביר תחילה באילו סוגי כאבים, מרפאות אלו מטפלות וכן מדוע עדיף לפנות אליהן מאשר להתמודד עם כאב רק באופן פסיכולוגי-נפשי.
מרפאות כאב מטפלות, ברמת העיקרון, בשני סוגי כאבים. כאב כרוני, כלומר כאב ממושך מרמות שונות וכאב קיצוני פתאומי, כלומר כאב שנוצר משום מקום באופן קיצוני. אלה יכולים להיות כאבי גב, ראש, מפרקים, שרירים, כאבים במערכת העצבים, כאבים לאחר ניתוחים, כאבים כתוצאה מגידול סרטני, ועוד. כפי שניתן להבין, מדובר בכאבים שיכולים להשפיע על איכות וסגנון חיינו בהיבטים שונים.
כיצד מטפלים בכאב
מרפאות כאב כאמור מטפלות בכאבים בצורות שונות. לפני שהרופא מחליט כיצד לטפל בכאב, עליו לאבחן את סוג הכאב, ממה הוא נובע וכיצד הוא משפיע. רק לאחר מכן הוא מחליט כיצד לטפל בו.
השיטה הראשונה היא באמצעות תרופות. מדובר על תרופות לשיכוך כאבים ותרופות שמטרתן למנוע מהכאב לחזור. הבעיה עם טיפול שכזה, שלא פעם הוא גורר התמכרויות לתרופות והנחת מוצא, שזו הדרך היחידה והטובה ביותר להתמודד עם הכאב, דבר שהוא לא בהכרח נכון.
השיטה השנייה היא טיפול פולשני, למשל באמצעות זריקות, השתלת משאבות ואלמנטים אחרים שאמורים למנוע מהכאב להופיע. שיטה זו נחשבת קיצונית באופן יחסי לשיטות אחרות אשר נחשבות מוכרות בתחום.
שיטה אחרת היא באמצעות אלמנטים לא פולשניים, למשל טיפולי פיזיותרפיה (למשל במקרים של כאבי גב וכאבים בשרירים או במפרקים), טיפולי ביופידבק וטיפולים אחרים, אשר מטרתם גם לעזור להתמודד עם הכאב, וגם לעזור כיצד להימנע מהשפעות שלו. לא תמיד זה אפשרי אך יש לא מעט רופאים שבוחרים לנסות בגישה זו לפני שהם מנסים גישות אחרות.
מלבד שטיפות אלו, הרי שבמרפאות רבות מקיימים גם טיפולים במחטים, טיפולים פסיכולוגיים ובמקרים קיצוניים גם ניתוחים מסוימים שמיועדים לעזור במידה וניתן, בשביל להתמודד עם מוקד הכאב. במרפאות אלו גם אפשר למצוא מידע רחב כיצד להתמודד עם הכאב ביום יום ואיך אפשר להימנע ממנו, במידה וזה ניתן, ללא טיפול רפואי.