פרגולה היא פתרון הצללה אידיאלי עבור בעלי בתים, משרדים ועסקים. אפשר למצוא את הפרגולות במגזר הפרטי וגם במגזר התעשייתי. יש מסעדות ובתי מלון המשתמשים בהם לצורך הרחבת השטח עבור האורחים, בעוד עיריות מקומיות מנצלות את יתרונות הקירוי וההצללה שלהן.
פרגולה משמשת גם בתור פריט דקורטיבי בעת עיצוב החצר או המרפסת. יחד עם זאת, לא כולם יודעים כיצד בנוי מחירון פרגולות, ומה משפיע עליו.
סוג העץ ופרמטרים בקביעת המחיר
הפקטור המשמעותי ביותר במחירון פרגולות הוא סוג העץ. ככל שהעץ משובח ואיכותי יותר, כך מחיר הפרגולה צפוי לעלות. בנוסף, יש לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים:
- מבנה בסיס הפרגולה
- צורת הבנייה (התקנה צמודה לבית או הקמה בשטח פתוח)
- תשתית התקנה (על גבי קרקע או רצפה)
- סוג הכיסוי (רעפי חרס, מתכת, שינגלס וכדומה)
כפי שניתן לראות מתוך רשימת הפרמטרים, עשוי להיווצר הבדל משמעותי בין מחירה של פרגולה המותקנת בחצר גדולה עם שיפוע, לעומת התקנה של פרגולה מעץ דומה במרפסת קטנה וישרה. את כל הנתונים הללו כדאי לאסוף לפני שפונים אל אנשי מקצוע בתחום הפרגולות ומקבלים הצעת מחיר.
מחירון ממוצע לפי סוגי פרגולות
להלן מחירון פרגולות ממוצע לפי סוגים שונים:
א. פרגולה מעץ אורן – המחיר של פרגולה מעץ אורן למ"ר על משטח מרוצף, בצמוד לקיר וללא כיסוי, עומד על 350-500 ש"ח.
ב. פרגולה מעץ רב שכבתי – זהו פתרון מבוקש מאוד בקרב לקוחות פרטיים בישראל. העלות הממוצעת של פרגולה כזו גבוהה יותר, ונעה בטווח של 350-600 ש"ח למ"ר .
ג. פרגולה מעץ גושני – עץ זה נחשב ליקר מאוד ועלותו הממוצעת היא 400-700 ש"ח למ"ר.
פרגולות פלסטיק, הצללה ואלומיניום
מחירון פרגולות כולל גם בנייה של פרגולות לוחות פלסטיק, פרגולות הצללה ופרגולות מאלומיניום. התקנה של פרגולה מלוחות פלסטיק לדוגמא עולה 300-500 ש"ח, פרגולות הצללה נעות בטווח מחירים של 300-600 ש"ח ופרגולות מאלומיניום הן היקרות ביותר, ומחירן עומד על 700-1,800 ש"ח.
לסיכום, צרכנות נכונה מתחילה בהיכרות עם המחירון המקובל בכל תחום. מהבחינה הזו אין הבדל בין בנייה של פרגולות לבין רכישת מוצרי צריכה רגילים. הדבר החשוב הוא להכיר את הפרמטרים המשפיעים על המחיר לפני שפונים אל איש מקצוע, לבצע השוואת מחירים מסודרת, ורק לאחר מכן לקבל החלטה.
>> למדריך לבחירת פרגולה לחצו כאן >> לטיפים לתחזוקה וניקיון פרגולות לחצו כאן