לא מעט בתים ועסקים בתעשיות שונות משתמשים במפוחי אוויר. מפוחים אלו עוזרים להניע את האוויר בצורות שונות, בין היתר על דחיפה ויניקה שלהם. המפוחים מאפשרים להעביר את האוויר ממקום למקום, כך שחומרים שונים שנמצאים בתוכם לא יישארו בשטח בו הם מותקנים.
נהוג להתקין מפוחי אוויר במפעלים בהם יש שימוש בחומרים שונים, כגון נסורת, במטרה לשמור על החלל נקי. כמו כן, נהוג להתקין מפוחים בחדרים סגורים שאין בהם חלונות, במטרה לשמור על אוויר נקי ועל תחלופה שלו. בבתים פרטיים נהוג להתקין, לא פעם, מפוחי אוויר בחדרים כגון שירותים, במטרה לעשות סירקולציה של אוויר, ולרענן את החדר.
כיצד קונים מפוח אוויר
לפני שאנחנו נכנסים לעובי הקורה ומסבירים מעט על מחירי מפוחי אוויר, חשוב להדגיש מספר נקודות:
ראשית, המחיר של המפוח נקבע על פי גודלו ועצמתו. מן הסתם, מפוח תעשייתי יעלה הרבה יותר מאשר מפוח אויר ביתי שנחשב קטן ופשוט יותר מבחינת העצמה.
שנית, מלבד המפוח עצמו, הרי שיש לשלם על התקנתו. דבר שיכול לעלות לא מעט, שכן לעתים נדרשת התקנת צינור מיוחד שיעבור מהחדר אל הקיר החיצוני, זה בהנחה שמדובר בחדר פנימי.
שלוש, יש לקחת בחשבון שכל מפוח שרוכשים, צריך שנקבל עליו אחריות, וכן אפשרות לתיקון והחלפה של חלקים במקרה ויש צורך.
ארבע, את המפוחים ניתן לרכוש בחברות שמתקינות מפוחים תעשייתיים וביתיים, וכן בחנויות וסניפים של רשתות שמתעסקות בציוד לבית וכלי עבודה.
מחירי מפוחי אוויר
המחירים כאמור נקבעים על פי גודל המפוח ועוצמתו. מפוחים ביתיים קלאסיים הם בגודל 4-10 אינץ' לרוב ומחירם נע בין 150 ל-800 שקל. המחיר שונה, לא רק בגלל גודל המפוח אלא גם בגלל מגוון האפשרויות שיש בו, כך למשל, ישנם מפוחים חד כיוונים ויש מפוחים דו כיוונים, ישנם מפוחים עם טיימר, כלומר כאלה שעובדים רק בנקודות זמן מסוימות (בעוד שבדרך כלל יש צורך להפעיל אותם בלחיצת כפתור), כמו כן יש מפוחים שנדלקים עם שלט רחוק. נקודה נוספת היא, האם מדובר במפוח שקט או מרעיש. מפוחים תעשייתיים בגודל זה יכולים לעלות יותר ולהגיע גם לסכום שחוצה את ה-1000 שקל, ולו בגלל שהעוצמה שלהם חזקה יותר.
מפוחים תעשייתיים יכולים להגיע ל-12 אינץ' ואף יותר, במקרה של מפוחים אלה הרי שמחירים חוצה את קו ה-100 ויכול להגיע גם לסכומים של 3,000 ו-4,000 שקל. במפעלים גדולים נהוג להשתמש במפוחים עם 20 אינץ' ויותר, זה תלוי כמובן בגודל החלל בו הם מותקנים.