עד שנות התשעים, הלוחות שהכרנו במערכת החינוך ובמקומות אחרים, היו לוחות גיר שהיינו יכולים למחוק אך ורק עם ספוג. הלוחות האלה היו בעייתיים מסיבות רבות, הן של איכות הסביבה, הן שהם השאירו כתמים רבים אחרי שימוש, וכן הם לא היו מאפשרים קריאה נכונה, מה עוד שכמעט ולא היה אפשרי לכתוב עליהם בצבעים שונים.
בשנות התשעים, החל השימוש בלוח מחיק, שימוש שגבר במהלך השנים, הן במערכת החינוך ובן בחברות ובעסקים שונים. הרעיון של לוח מחיק הוא מאוד פשוט, מדובר על לוח שניתן לכתוב עליו עם טושים מסוגים ובצבעים שונים. את כל מה שאנחנו כותבים על הלוח, ניתן למחוק באמצעות נייר טואלט או סמרטוט רגיל. זה הופך את הלוח לרב שימושי ולהרבה יותר נוח לעבודה.
למי מתאים לוח מחיק
- כיתות ואולמות לימוד– מורים מעדיפים לוח מחיק גדול, מאשר שהם יכולים להדגיש נקודות שונות בצורה הרבה יותר מגוונת וברורה, ניתן לשרטט ולכתוב דברים שונים בלי שום בעיה ובלי להשאיר סימן
- ילדים – אם אנחנו רוצים לקנות לוח לילדים שלנו בשביל שיציירו עליו, נעדיף שזה יהיה לוח מחיק, אז הם יכולים לקשקש עליו כמה שהם רוצים ולמחוק בלי בעיה וכן הם לא יצטרכו להשתמש בגירים, חומר שנחשב פחות ידידותי לסביבה מאשר טושים
- משרדים – בלא מעט משרדים, כולל המשוכללים שביניהם, שם עובדים עם מצגות ממוחשבות, נהוג קודם לבצע סקיצות באמצעות לוחות מחיקים, העבודה היא הרבה יותר נוחה ופשוטה בצורה הזאת.
- מוקדים – אנחנו יכולים למצוא לוחות מחיקה תלויים על מוקדי מכירות ושירות, שם נהוג לרשום יעדים שונים אל מול עיניי העובדים, ולשנות אותם בהתאם לצורך ולעניין.
כיצד קונים לוח מחיק
ניתן להבדיל בין לוחות מחיקים בשלוש צורות עיקריות:
הצורה הראשונה היא המסגרת שלו. מרבית הלוחות מגיעים במסגרת אלומיניום. זו מוכרת לנו הן בכיתות ואולמות לימוד והן במשרדים ובחברות. לעומת זאת אפשר למצוא לוחות מחיקים עם מסגרת עץ, אותם נמצא בעיקר בקרב ילדים.
הצורה השנייה בעזרתה נוכל להבדיל בין לוחות מחיקים היא, האם מדובר בלוח נייד או נייח. לוח נייח הוא כזה שנתלה על הקיר ולא ניתן להזיז אותו. נמצא אותו בדרך כלל במשרדים, מוקדים ואולמות לימוד. לעומת זאת לוח נייד הוא כזה שמציבים על גבי כן, בדומה לכן ציור. מומלץ לקנות לוח כזה לילדים מאחר ואז הם יכולים לקחת את הלוח מהסלון לחדר שלהם ולכל חדר אחר בשביל לצייר עליו. כמו כן נמצא אותו אצל אנשים שמעוניינים להרצות או להסביר דברים במקומות שונים.
הצורה האחרונה באמצעותה ניתן להבדיל בין לוחות מחיקים ואליה צריך להתייחס בעת הקנייה, היא גודל הלוח. לוח מחיק מגיע בגדלים שונים, החל מ-20 על 30 ס"מ, וכלה ב120 על 240 ס"מ. הכל תלוי בצורך ובגודל הקיר או החדר שעומד לרשותנו.