כיום סורגים משמשים אותנו בכל מקום, החל מהבית דרך המשרד, בכניסות לעסקים שונים, במוסדות ציבור וארגונים שונים, במפעלים, מחסנים וכדומה. סורגים עשויים מחומרי גלם שונים כאלה ואחרים לרבות ברזל, אלומיניום, פלדה וכדומה. סורגים הם מתקנים אשר מוצבים מחוץ למבנה (ברוב המקרים) והם חשופים לפגעי הטבע והזמן לרבות גשמים, רוחות שמש חזקה וכדומה. על מנת לשמור על רמת האבטחה הרצויה שלהם, הרי שמן הסתם יש לבדוק ולתחזק אותם אחת לכמה זמן.
תחזוקת סורגים – מה צריך לעשות
- ניקיון – את הסורגים מומלץ לנקות אחת לשבוע מאבק ומלשלשת ציפורים, וזאת כדי למנוע הצטברות לכלוך עליהם אשר יהפוך אותם למאוד לא אסתטיים. ניתן להשתמש במטלית יבשה או בסבון לרחיצת כלים ומטלית לחה.
- צביעה – סורגים ישנים זקוקים לצביעה גם כדי להעניק לסורג מראה נעים וגם כדי לצפות אותו בשכבת הגנה מפני חלודה או קורוזיה. מומלץ לצבוע ברגע שבו מבחינים בסימני החלודה הראשונים כדי למנוע התפשטות החלודה והתפוררות הסורג.
- תיקון סורגים – אין צורך להחליף סורג אשר התעקם מכל סיבה שהי. ניתן להזמין טכנאי סורגים על מנת שיישר אותם או שיחזק את החיבורים שלהם לקיר או למשקוף וכדומה.
- בדיקות תקופתיות של סורגים נגללים – סורגים מסוג זה נפתחים באופן חשמלי (יש גם ידניים) ויש לדאוג להם לבדיקה וטיפול תקופתיים אחת לשנה לפחות. יש לבדוק את המנוע, את חיבורי החשמל ואת הארגז של הסורג על מנת לא להיתקע לילה אחד ללא אפשרות לסגור חלילה.
תחזוקה על ידי החברה המתקינה
את כל פעולות התחזוקה המקצועיות הללו ועוד אחרות יש לבצע בעזרת החברה אשר התקינה לכם את הסורג. הטכנאי שהתקין את הסורג מכיר אותו והוא יוכל לחזק את הסמוכות, לצבוע את הסורג באופן מקצועי ובגימור מרהיב, ולטפל בכל הפגמים הצורניים והטכניים של הסורג לרבות תיקוני חשמל וכדומה.
כדי לשמור על מחסנים יש צורך בסורגים