החיים הם לא פיקניק, ורובנו לא נולדנו למשפחה של אצילים עשירים, ולכן כשאנחנו מקימים משפחה, תוך זמן קצר אנחנו צריכים להתחיל לחשוב על פתרונות שיאפשרו לנו לחסוך בכסף באופן יומיומי. לא מדובר בהכרח על חיסכון שישר יהיה ניכר – למשל לקנות מכונית מיד שניה או לעבור לדירה קטנה יותר.
מדבור על הצעדים הקטנים, שיאפשרו לכם לחסוך ביומיום סכומים שנראים קטנים, אך תוך מספר שנים הם בהחלט יצטברו ויאפשרו לכם לחיות ברווחה ולהבטיח את העתיד של ילדכם.
אז איך אפשר לחסוך?
- תמיד לנהל תוכנית חיסכון – חשוב שתמיד תנהלו תוכנית חיסכון, גם בזמנים קשים. זה אומר שאפילו אם אתם במצב של מינוס בבנק – אל תפסיקו את החיסכון ואל תשברו אותו. המשיכו לחסוך, אפילו סכומים קטנים שתמיד יישמרו בצד. אפילו סכום קטן של 200 ש"ח בחודש – יצטבר ל2,400 ש"ח בשנה ול24 אלף ש"ח בעשור של חיסכון – וזה סכום משמעותי מאד.
- לעשות השוואה בסל הקניות של המזון – המשפחה הישראלית מוצאיה לא מעט כסף על מזון, וזה גם סל הקניות שאפשר לחסוך בו באופן קבוע, כי לרוב תעשו קניות בכל שבוע. אל תשמרו אמונים רק למקום אחד. בדקו מבצעים שונים, בדקו מועדוני חברים, ובחנו את הרשתות החדשות שנפתחות. זה שוק שהולך ונפתח לתחרות ויש הורדת מחירים בכל פעם ברשת אחרת.
- לא חייבים את המותג – זה נכון לכל המוצרים באשר הם – בעיקר בתחום המזון, הביגוד, הצעצועים והריהוט. המותגים לוקחים יותר, ולא תמיד זה עם הצדקה. אפשר לחסוך ב30 עד 50 אחוז בכל מוצר אם מוותרים על המותג.
כל משפחה יכולה לחסוך
הדבר שחשוב לזכור הוא שהטיפים הללו לחיסכון לא מתאימים רק למשפחה ספציפית. אלו טיפים שכל משפחה תוכל יישם בקלות. חשוב כמובן להתמיד בחיסכון, לא להישבר ולא להתפתות – וכך תוכלו לחסוך בצורה חכמה.