אפליקציית WeatherMe נותנת למשתמש יכולת תכנון יומי מפורט ומדויק לפי מזג האוויר.
האפליקציה יודעת לנתח את הפיזיקה האטמוספרית ולשלב את הטופוגרפיה של היעד המבוקש וליצור תחזית.
מה זה אומר בעצם ומה חדש פה?
התשובה היא: טופוגרפיה.
המערכת של WeatherMe יודעת לזהות טופוגרפיה, ובכך התחזיות יוצאות מדויקות יותר, מכיוון שלטופוגרפיה יש משמעות רחבה לגבי מזג האוויר.
לדוגמא עיר כמו חיפה- זו עיר שנמצאת על הר הכרמל (טופוגרפיה הררית) תקבל תחזית שונה מטירת הכרמל שאיננה נמצאת על הר. למרות הקרבה הגיאוגרפית ביניהן, כל אחת תקבל תחזית שונה שמתאימה לה ולמאפייניה.
"כש- WeatherMe נבנתה הרעיון המרכזי היא ליצור תוכנה שתיתן למשתמש את המקצועיות הגבוהה ביותר" מספר אור מנהל ומפתח התוכנה. הוא חזאי לשעבר בחיל האוויר "אנשים היו מתקשרים אלי בשביל לקבל תחזית מדויקת לאירועים כמו טיול משפחתי, חתונה, ואפילו יום הולדת בחצר. הם רצו תחזית אישית ומדויקת ולא תחזית לכל קצרין או כל תל אביב", וזה מה שהוא עשה- פיתח תוכנה שמתנהגת כמו חזאי, אם עד כה הטכנולוגיה ידעה לנתח באופן אוטומטי רק את הפיזיקה האטמוספרית אז כיום ב- WeatherMe הטכנולוגיה מנתחת את הפיזיקה האטמוספרית ואת הטופוגרפיה ובכך מתקבלת תחזית מדויקת יותר ובנוסף לכך ניתן לקבל תחזית לכל יעד- כמו ערים גדולות כמו ירושלים ותל אביב אך ניתן למצוא בה תחזיות גם לישובים, קיבוצים, מסלולי טיולים, הרים, חופי ים ואלפי נקודות עניין נוספות בישראל ובעולם.
בנוסף מספר אור "אני חושב שאין משמעות למספרים שמציגים לנו בתחזית, 19 מעלות, 27 מעלות, אייקון של ענן עם גשם" ולכן ב- WeatherMe מקבלים תחזית מפורטת לכל יעד לכל יום- תחזית "במילים", תחזית שבה מפורט מאיזו שעה עד איזו שעה ירדו גשמים\שלגים, שעות של רוחות חזקות\אובך, ובנוסף לאלו הסבר מה ללבוש בכל שעה במהלך היום, חולצה קצרה- מכנס ארוך- מעיל- צעיף וכל ביגוד אחר שנבנה לפי מדדים פיזיולוגים, עומסי חום וקור, מדדי "תחושת נוחות ועוד. תחזית "תכלס" הוא אומר (אך בנוסף מוצגים גם הנתונים ה"יבשים" כמו טמפרטורה, אייקון של שמש\גשם ומאפיינים נוספים).
מלבד אלו ניתן לצפות במכ"מ גשם, תמונות לווין, סטטיסטיקות מזג אוויר, ניתן לקבל מידע על ערים בחו"ל מלבד תחזית כמו מידע על מסלולי טיולים, אטרקציות, תחבורה, מועדונים וכל מיני אפשרויות נוספות על היעד.