שמירת השבת היא מצווה מן התורה והיא כלולה בעשרת הדברות אשר הוריד משה לעם ישראל מהר סיני. חשוב לזכור את העובדה כי עם ישראל שומר על השבת כבר למעלה משלושת אלפים שנה, ויש הסברים רבים למצווה זו, החל מן ההסבר הקלאסי של יום המנוחה אשר בו שבת אלוהים ממלאכת הבריאה, ועד להסברים סוציאליים בנוגע ליום מנוחה אשר דרוש לכל אדם אחת לשבוע וכדומה. כך או כך יום השבת נחשב ליום מאד מיוחד ביהדות, ואנשים שומרי מסורת או דתיים מחוייבים להקפיד על שמירת השבת מכניסתה ועד צאתה. השאלה היא כיצד ניתן לדעת את זמני כניסת השבת באופן מדויק?
איך לדעת את זמני כניסת השבת?
חשוב לדעת כי זמני כניסת השבת אינם קבועים והם משתנים ממקום למקום, משבוע לשבוע ובעונות השנה השונות בהתאם לשעון קיץ / שעון חורף. הדרכים לדעת מתי נכנסת השבת הם אלו:
- לוחות השנה ויומנים – בלוחות השנה והיומנים המפורסמים בארץ מצוינים (על פי רוב) זמני כניסת השבת בכל השבתות והחגים. בלוחות השנה תמצאו גם מידע אודות פרשת השבוע, הסברים אודות צומות שונים וכדומה.
- עיתונים – בכל העיתונים בארץ מצויינים זמני כניסת ויציאת השבת. ברובם תמצאו את המידע הזה בעיתון של יום שישי בעמוד הראשון למטה. לא מדובר בעיתונים של המגזר הדתי או החרדי בלבד, אלא בכל העיתונים הנמכרים במדינת ישראל.
- אינטרנט – גם באינטרנט תוכלו למצוא את זמני כניסת ויציאת השבת, ומספיק אם תקלידו במנוע החיפוש "זמני כניסת השבת", ויופיעו לכם מספר אתרים אשר יספקו לכם מידע זה באמינות רבה. באתרים אלה תמצאו מידע רב נוסף לגבי השבת, חגים ומועדים שונים וכדומה.
איך קובעים את זמני כניסת השבת הלכה למעשה?
יש לציין, כי זמני כניסת ויציאת השבת נקבעים על פי זמן שקיעת השמש, ומקובל להקדים את כניסת השבת כארבעים דקות לפני כן, וזאת על מנת שלא להימצא במצב של חילול שבת. ההיגיון אשר עומד מאחורי זה הוא, שמותר להקדים את כניסת השבת, אך אסור לאחר אותה.